Om oss på TeachMe​

Vi har över 60 - års erfarenhet tillsammans

gruppbild träd 2 2022
Grundarna av TeachMe
Gunilla Mattsson, Kersti Borgestig Nilsson och Anna-Lena Hellström.

Vilka är vi på TeachMe?

Grundarna av TeachMe har tillsammans mer än 60-års erfarenhet av införa, driva och revidera ledningssystem enligt ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 och FR2000.

Under sina yrkeskarriärer har de sett ett ökat behov av KMA-utbildningar som är mer utformade som självstudier. I dag är tempot högt på de flesta arbetsplatser och det kan kännas svårt att vara borta från sitt arbete för att gå en utbildning. Då kom idén på att utforma digitala och interaktiva utbildningar där deltagaren själv kan avgöra om hen vill avsätta en hel dag eller delat upp utbildningen i 1 eller 2 timmes omgångar. 

Under våren 2022 bildades så TeachMe och utbildningsidén utvecklades ytterligare. För att deltagaren inte ska missa utbytet med både kursledaren och övriga deltagare kompletterades den digitala utbildningen med veckovisa teamsavstämningar där kursdeltagaren kan både ställa frågor och bolla med både övriga kursdeltagare och kursledaren.

Anna - Lena Hellström

Anna-Lena driver Grön Kvalitet sedan 2007 och har arbetat med kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöfrågor sedan 2000.  Tidigare arbetsmeriter är bland annat kvalitets- och miljöarbete för Berendsen Textil Service, miljö- och kvalitetsansvarig i Relita Industri- och Skadeservice ledningsgrupp och konsult och utbildningsledare på Miljökompetens. 

Sedan 2016 arbetar Anna-Lena även som revisor för certifieringsorganet Qvalify och utför där ca 100 revisionsdagar fördelat på ca 70 tal olika kunder årligen. Allt från små mekaniska verkstäder med ett fåtal anställda till företag med verksamhet som sysselsätter hundratals människor över hela Sverige

Anna-Lena brinner lite extra för miljöfrågorna och fokuserar på ledningssystemets funktion, dvs att kvalitets-, miljö och arbetsmiljöarbetet fungerar i praktiken och integreras i det ordinarie arbetet

Gunilla Mattsson

Gunilla är grundare av konsultföretaget Certway och har arbetat som KMA-konsult sedan 1998. Innan dess hann hon med några år som miljöchef på wellpappföreningen samt miljö-och hälsoskydds-inspektör i både Forshaga och Nyköpings kommuner. 

Under sina år som konsult har Gunilla väglett ca 150 företag till certifiering enligt ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 eller FR2000. Hon är också kunnig när det gäller multisitesystem, dvs ledningssystem som bedrivs på verksamheter som finns på olika orter. 

Gunilla drivs av att förenkla det komplicerade och ger inte mycket för överarbetade eller krångliga rutiner. Enligt henne är ett bra ledningssystem byggt så att det även fungerar och följs när man har för mycket att göra.    

Kersti Borgestig Nilsson

Kersti har arbetat med miljö-, kvalitets- och arbetsmiljöfrågor sedan mitten av 1990-talet, de flesta åren som kvalitets- och miljöansvarig på företag inom Elanderskoncernen men också på Relita AB. Numera sen ca 6 år tillbaka i eget konsultföretag med uppdrag inom kvalitet- miljö- och arbetsmiljöarbetet hos både ISO-certifierade och andra företag. Den teoretiska utbildningen utöver den långa arbetslivserfarenheten är en 2-årig utbildning till kvalitets- och miljöledare 2009-2011. Det som driver Kersti är att hjälpa företag att se vad som är viktigt för att få ett hållbart företag inom alla områden.

Kerstis hjärtefrågor är kommunikation (muntlig och skriftlig), tydlighet och att hålla det hon lovar.